Вівторок, 19.03.2024
Родинний сайт Букетів - Краєзнавство Макарівщини
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Наше опитування
Яким Ви бачите майбутнє "Родинного сайту Букетів" після видання родинної книги?
Всього відповідей: 53
Головна » Архів новин
10-11 квітня в Грузькому буде підписано до друку оригінал-макет книжки "Наше прізвище Букет". Усіх бажаючих переглянути вміст книжки і, можливо, внести якісь уточнення прошу негайно зв'язуватися зі мною. Євген Букет

Обсяг книжки - 160 сторінок. Формат 60х84 1/16. Гарнітура Times New Roman.
Папір офсетний. Друк офсетний. Чорно-білі фотографії по тексту.

У виданні наведено генеалогію роду Букетів від початку XVIII століття до наших днів (9 – 11 поколінь, понад 550 осіб), досліджено походження прізвища. Описано історію села Грузького (нині – Макарівський район Київської області) з часу його заснування до 1793 року, проаналізовано 86 грузецьких прізвищ. Подано короткі біографічні відомості понад 200 осіб, наведено дати народження і смерті, освіта, професія, зацікавлення, участь в громадському житті. Наведено генеалогічні таблиці, книжку ілюструє 100 родинних світлин. Подано спогади, уривки публікацій про життя і діяльність окремих осіб.
Також у виданні представлено інформацію про однофамільців із Франції, Великобританії, країн Бенілюксу, Польщі, Молдови, Білорусі, Росії та інших.
Видання буде корисне краєзнавцям, історикам, усім, хто цікавиться генеалогією та українськими родоводами Правобережної Київщини, а також широкому колу шанувальників минувшини.
Переглядів: 1020 | Дата: 08.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Дорогі Букети!

Радий Вам повідомити, що зібрання матеріалів для книги про наш рід добігло кінця. Уже найближчим часом розпочнеться редагування, а згодом і верстка книги «Наше прізвище Букет». До кінця січня 2010 року всі підготовчі роботи буде завершено.

Щиро дякую всім представникам нашого славного роду, хто взяв активну участь у зібранні матеріалів. Авторський колектив книги представлено тут.

Протягом останніх двох років я сумлінно виконував свій обов’язок – досліджував архіви, фонди бібліотек, моніторив мережу Інтернет для того, щоб у кожного з Вас вдома була фахова книга про наш рід. Уже сьогодні рукопис отримав схвальні відгуки провідних мовознавців, істориків, генеологів і геральдистів країни. Крім того, за власний кошт я розробив і зареєстрував родинний герб, поновив рід у правах, створив «Родинний сайт Букетів» http://buket.ucoz.com/.

Усе, що залежало від мене особисто, зроблено. Подальша доля нашої родинної книги відтепер залежить від кожного з Вас. Потрібно максимально оперативно зібрати кошти на її видання (поки маємо відносно стабільний курс гривні). Від суми зібраних коштів залежатиме тираж, а також собівартість кожного окремого примірника. Книга матиме кольорову тверду обкладинку, кілька блоків кольорових ілюстрацій, близько 150 сторінок.

Якщо ми друкуватимемо 500 примірників (мінімальний наклад) – одна книга коштуватиме до 4,5 Євро (54 гривні), якщо 1000 примірників – 3 Євро (36 гривень). Загалом нам потрібно зібрати від 27 до 36 тисяч гривень. Точна сума (до копійок) буде відомою лише після виготовлення оригінал-макету.
Але, зважимо на те, що книга «Наше прізвище Букет», яка є пам’яттю нашого роду, робиться вперше за 300 років його описаної історії і, як говориться, «на віка». Тому, я вважаю, що варто зробити 1000 примірників, щоб у кожного була можливість мати кілька книжок «про запас».

На банківський рахунок видавця можна переказувати будь-яку суму із розрахунку вартості 54 гривні за книгу.

Прізвище кожного мецената, хто внесе посильну допомогу на видання книги «Наше прізвище Букет» буде надруковане на сайті і на першій сторінці книги, також він отримає книжки із розрахунку собівартості одного примірника (тобто, якщо Вам потрібно 10 книжок, на рахунок має надійти 540 гривень. Якщо буде надруковано 1000 примірників книги, Ви отримаєте 15 примірників).

Якщо Ви маєте можливість оплатити значну частину тиражу самостійно, прохання зв’язатися зі мною телефоном або через форму «Зворотній зв’язок» сайту.

Банківські реквізити для зібрання коштів на видання книги «Наше прізвище Букет» в Україні:

Видавець СПД «Пугач О. В.», р/р 26000501987 в Оболонському відділенні Ощадбанку м. Києва, МФО 320229, код 1608307908 на книгу "Наше прізвище Букет"

Також не забувайте слідкувати за новинами на Родинному сайті Букетів. Постійно поновлюються фотоальбоми, вносяться уточнення в генеалогічне дерево. Нещодавно на сайті з’явилося інтерв’ю з газети «Демократична Україна», в якому я розповідаю про свою діяльність, доповнюється інформація в розділі «Грузьке».
З максимальною оперативністю надалі буде з’являтися інформація про зібрані кошти, стан роботи над книгою. Маю надію, що ми зможемо побачити її вже в першому кварталі 2010 року.

Сподіваюся на розуміння і підтримку.

Щиро!

Євген Букет
Переглядів: 1429 | Дата: 03.03.2010 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Щойно побачила світ унікальна краєзнавча розвідка талановитого краєзнавця з Брусилова Володимира Святненка "Рідний край над Здвижень-рікою. Відлуння сивої давнини".

У книжці «Рідний край над Здвижень-рікою. Відлуння сивої давнини» на основі широкого кола джерел висвітлено історію містечка Брусилова і сіл сучасного Брусилівського району від часів зародження людської цивілізації до початку XX ст. Історію кожного населеного пункту подано в хронологічній послідовності на тлі історичного поступу всієї Правобережної України та Київщини і Житомирщини зокрема. Особливе місце посідає відображення господарського, соціального, духовного розвитку Брусилівщини. Значна увага приділяється генеалогії власників містечка Брусилова і сіл району.

Окремою частиною книжки виступає краєзнавче дослідження «В пошуках древнього Здвиженська», де автор, на основі стародруків, даних археологічних розкопок та краєзнавчих розвідок, визначає місцезнаходження літописного міста Київської Русі.

У книзі також багато згадок про села сусідніх з Брусилівщиною  Бишівської і Рожівської волостей, зокрема й Грузьке.

Детальніше про видання на сайті "Брусилів-online":

http://www.brusilov.org.ua/Knyga/

Там же нову книгу можна придбати.

Переглядів: 1655 | Дата: 03.03.2010 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Родинний герб Букетів внесено до 13 випуску "Реєстру особових гербів" Українського геральдичного товариства, що побачив світ на початку 2010 року у Львові.
З метою впорядкування процесу сучасного герботворення в Україні в галузі особової геральдики, ведення його на фаховому рівні з 1999 року Українським геральдичним товариством ведеться Реєстр особових гербів.
Використання окремими особами власних гербів (особових), чи вживання таких знаків представниками цілого роду (родових) стає все більш популярним в українському суспільстві. В сучасних умовах функція таких знаків змінилася й відрізняється від ролі давніх приватних гербів, які мали підкреслювати станову приналежність до привілейованих прошарків суспільства. В державах з республіканським устроєм формуються нові підходи до особового герботворення. Виходячи з чинного законодавства України та міжнародних норм, які декларують рівність усіх членів суспільства, а також із досвіду застосування особових гербів у багатьох країнах світу, можна твердити, що кожна людина має сьогодні право обирати й вживати для своїх потреб власний геральдичний знак.
До Реєстру включаються символи фізичних осіб – громадян України, а також інших країн або осіб без громадянства (для двох останніх категорій у разі, якщо вони проживають (працюють) в Україні, або при підтвердженні, що вони чи їхні предки є вихідцями з України). Реєстрації передує проведення фахової експертизи герба на відповідність основним геральдичним принципам і нормам (за змістом, колористикою та композицією). Реєстр видається окремими випусками й розсилається безкоштовно основним бібліотекам України.
Переглядів: 3369 | Дата: 25.02.2010 | Рейтинг: 5.0/4 | Коментарі (0)

Через карантин переносяться урочистості з нагоди ювілею села. Свято відбудеться 28 листопада, в наступну після Храму суботу.
Але книжка "Буслів суд. Грузецькі оповідки" буде в Грузькому вже на Храм. Тому, всі бажаючі зробити з нагоди свята собі подарунок у вигляді книжки з оповідками про Грузьку можуть звертатися 20,21,22 листопада і пізніше за адресою в Грузькому вул. Івано-Франківська, 37.
Переглядів: 1186 | Дата: 18.11.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)

Нова книжка Євгена Букета "Буслів суд. Грузецькі оповідки" - черговий подарунок автора до 405-річчя села Грузького. 21 листопада в Грузькому Храмове свято, буде відзначатися День села. В межах свята відбудеться презентація книжки.

"Грузецькі оповідки” — літературно опрацьовані сюжети легенд і переказів мешканців с. Грузького Макарівського району Київської області. Для кожного, хто тут народився і виріс, у кого вкоренився тут рід, для жителів і гостей села.

Деякі оповідки вже побачили світ на шпальтах Всеукраїнського культурологічного тижневика "Слово Просвіти". Всього ж до збірки увійшло 15 історій, а саме:

Панська карета
Скарб у підземеллі
Коли на вербі вишні виростуть…
Буслів суд
Українські партизани
Яка краса!
Ремонт
Колорадський жук
Кіт моторист
Марка – чорний
Трилітровий мир
Знак на джинсах
Мисливський собака
Байка про рибу в болоті
Телепортації

З питань придбання книжки в Києві звертатися через форму "Зворотній зв'язок".
Переглядів: 1182 | Дата: 25.10.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

У суботу 11 липня в Гружчанському Будинку культури відбулася презентація відеокліпу "Грузьке", приуроченого до 405-річчя з Дня заснування села.
Над фільмом працювали члени громадської організації "Грузецьке земляцтво ім. Івана Бондаренка" Артем Букет, Євген Букет, Євген Коваленко.
Відгуки і пропозиції про кліп залишайте на стінці або надсилайте через зворотній зв'язок.
Переглядів: 1360 | Дата: 13.07.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)

Сторінка села Грузького на родинному сайті Букетів. Тут ви можете знайти: історію села, погоду в Грузькому, розклад автобусів з Києва, посилання на офіційні сайти Макарівського району, завантажити записи автентичної грузецької музики та їхні сучасні обробки та багато чого іншого. Ласкаво просимо!
Переглядів: 1184 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

У файлосховище додано карту місць проживання Букетів в Україні. Також поновлено генеалогічне дерево і додано нові фотографії.
Переглядів: 1225 | Дата: 08.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На родинному сайті Букетів вмонтовано пошукову систему на основі Google Custom Search. Відтепер пошук по сайту став більш комфортним і ефективним.
Переглядів: 1178 | Дата: 20.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Форма входу
Пошук і переклад

Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
© Родина Букетів 2024, всі права захищено