Четвер, 28.03.2024
Родинний сайт Букетів - Краєзнавство Макарівщини
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Наше опитування
Яким Ви бачите майбутнє "Родинного сайту Букетів" після видання родинної книги?
Всього відповідей: 53
Головна » 2011 » Вересень » 9 » МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОН В ОБ’ЄКТИВІ ФОТОАПАРАТА
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОН В ОБ’ЄКТИВІ ФОТОАПАРАТА
08:34

Неймовірно цікавою в межах першої української вікіекспедиції виявилася подорож до одного з найближчих пристоличних районів — Макарівського. Учасники подорожі за два дні побачили всі населені пункти краю, навіть найдрібніші хутори. Погода — відмінна, враження — прекрасні, настрій — піднесений. Особливої ваги експедиції додали зустрічі вікіпедистів з головою Макарівської РДА Ярославом Добрянським, сільськими головами Гавронщини Олексієм Кобою і Ясногородки — Тетяною Семеновою, редактором газети "Макарівські вісті” Петром Сухенком, директором Макарівського історико-краєзнавчого музею Веніаміном Вітковським, краєзнавцями — Ігорем Годенковим, Любов’ю Шамотою, Діною Нетребою. А Ясногородський фольклорний колектив "Ясен Цвіт” влаштував для гостей справжній концерт. Від імені організаторів експедиції хочу подякувати за підтримку сільській громаді Ясногородки та Макарівському районному осередку ВГО "Громадянська позиція”.
Це була не лише перша в Україні експедиція, організована з метою наповнення інформацією української інтернет-енциклопедії Вікіпедії, а і, як виявилося, перша за всю історію одночасна фотофіксація населених пунктів Макарівщини.
Ми були зворушені теплим прийомом місцевих мешканців, живописними краєвидами, чепурними селами. Але побачили чимало стихійних смітників, зруйнованих будівель, покинутих господарств. Особливо вразило селище Кодра, де можна знімати продовження кінострічки "Сталкер”, з недобудовами, багатоповерхівками серед піску, будинок колишнього "залізничного короля” барона фон Мекка — пам’ятка архітектури першої половини ХІХ століття — серед чагарів у центрі села Копилова, а також те, що з півдесятка малих сіл на півночі Макарівщини — безіменні. Тобто не мають навіть елементарних в’їзних дорожніх знаків.
Але менше слів. Про подорож і сучасне життя українського села краще розкажуть світлини, зроблені під час вікіекспедиції до Макарівського району Київської області 26—27 серпня 2011 року.

Детальніше про подорож читайте тут.

Повний фотозвіт знаходиться тут.

ГО "Вікімедіа Україна" запрошує всіх мешканців і гостей Макарівського району завантажувати світлини нашого краю до Вікісховища.

Переглядів: 960 | Додав: buket | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук і переклад

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
© Родина Букетів 2024, всі права захищено